Home 9 Organisaties 9 Sportvereniging ‘Op Dreef’

Over Sportvereniging ‘Op Dreef’

Op Dreef is een sportvereniging voor ouderen, opgericht in 1984. Momenteel zijn er bijna 40 leden, afkomstig uit onder andere Roden, Nieuw-Roden, Leek, Tolbert, Veenhuizen, Peize, Lieveren en Groningen. De leeftijden van de leden liggen ongeveer tussen de 60 en 90 jaar! Het doel is om mensen die te maken hebben (gehad) met de gevolgen van een operatie de gelegenheid te bieden om verantwoord te blijven bewegen. Te denken valt aan operaties aan hart, knie, heup. Na zo’n operatie is het soms niet meer mogelijk volop te blijven sporten. Bij een gewone sportvereniging komt het vaak aan op presteren, wedstrijden en volop trainen. Na een operatie kan dit moeilijk worden. Bij Op Dreef hoeft dat allemaal juist niet. Belangrijk bij de vereniging is om te blijven bewegen op eigen niveau. Niets is verplicht, er zijn geen eisen. Plezier staat voorop.

Hoe ziet dat eruit?

De leden komen eens per week op vrijdagmorgen (van 08:45 tot 09:45) bij elkaar in Sportcentrum De Hullen, Ceintuurbaan Zuid 6 in Roden. Er wordt altijd begonnen met een warming-up om de spieren los en warm te maken. Daarna worden diverse spelvormen gedaan: tafeltennis, boogschieten, voetbal, trefbal, badminton, tennis, basketbal en meer. Meestal in kleine groepjes. Tot slot is er nog een gezamenlijk spel. De sportactiviteiten worden bedacht en begeleid door twee professionele sportleiders. Na afloop is er volop gelegenheid om in de kantine samen koffie of thee te drinken. Daarmee is het ook een gezellige en sociale club mensen.

Lijkt het u iets toe? Kom vrijblijvend eens langs om te kijken of beter: doe de sportschoenen aan en doe eens mee om het te ervaren hoe het is!

Contact

Telefoon: 06 – 12 32 27 87
E-mail: hpvopdreef@gmail.com